Velika pobjeda Dinama, Zvezda razočarala, Peljto sretan Fenerbahčeu

Evropska liga

Velika pobjeda Dinama, Zvezda razočarala, Peljto sretan Fenerbahčeu

E. Škorić

U terminu od 21 sat odigrano je osam susreta četvrog kola Evropske lige.

Dinamo je na Maksimiru ugostio bečki Rapid i nakon preokreta slavio s 3:1. Knasmullner je bio strijelac vodećeg gola za goste u osmoj minuti, da bi samo četiri minute kasnije Burno Petković izjednačio, a u 34. minuti Andrić pogađa za pobjedu Modrih, koju je golom u 84. minuti ovjerio Šutalo.

Amer Gojak je bio starter kod Dinama, dok je Luka Menalo u igru u šao u 73. minuti. Na drugoj strani bivši bh. reprezentativac Srđan Grahovac je odigrao 90 minuta.

Dinamo je drugi sa šest bodova u grupi H, dok je lider West Ham s 10 bodova. Treći je Genk koji ima četiri, a Rapid je na dnu s tri boda.

Crvena zvezda je razočarala u duelu sa danskim Midtyjllandom, koji je uspio da slavi na Marakani s 1:0. Zvezdu je koštalo isključenje Degeneka u 12. minuti, a u 56. minuti je nakon slobodnog udarca gostiju, Kanga skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Zvezda ostaje druga sa sedam bodova, treći je Midtjylland sa pet bodova. U drugom meču ove grupe Braga je s 4:2 pobijedila Ludogorec i ona je prva na tabeli sa devet bodova.

Trojica bh. reprezentativaca su sa Ferencvarošom ugostili Celtic, koji je na kraju pobijedio s 3:2. Ćivić je bio starter, ali je kasnije zamijenjen, dok je Lončar u nastavku ušao u igru, a Adnan Kovačević nije dobio minute u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bayer je u Leverkusenu nadigrao Betis kojeg je pobijedio s 4:0, dok je Fenerbahče u gostima kod Antwerpa slavio s 3:0. Ovaj meč sudio je bh. sudac Irfan Peljto.

Leicester je odigrao samo 1:1 sa Spartak Moskvom. Domaći su se ispromašivali, na kraju krajeva Vardy nije uspio da iskoristi penal.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosch
Bravo Dinamo, važni bodovi i korak bliže proljeću u europskoj ligi
11 3
Husrefbeg22
ne pisite o klubu s fasisticko-cetnickom tradicijo. To sto je izgubila nija 'razocarala' vec za mustuluka.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi