Arsenal krenuo po najboljeg igrača i strijelca belgijskog prvenstva
FOTOE - EPA

Onuachu na meti Topnika

Arsenal krenuo po najboljeg igrača i strijelca belgijskog prvenstva

A. Beganović

Sjajni nigeijski napadač Paul Onuachu mogao bi u zimskom prelaznom roku napustiti redove blegijskog Genka.

Fenomenalne igre nigerijskog napadača u posljednje vrijeme nisu ostale nezapažene, pa je sve izvjesniji njegov odlazak u neku od najjačih evropskih liga.

Povezuje se sa mnogobrojnim klubovima, no kako se sada čini, Onuachu će karijeru nastaviti u Premiershipu.

Od ranije je poznato da je za njegovim uslugama zainteresirana Aston Villa, ali kako javljaju otočki mediji, u borbu za njegovim angažmanom uključio se i Arsenal.

Topnici u januaru žele pojačati napadačku liniju i upravo Onuachua vide kao idealanu napadačku opciju i namjeravaju kontaktirati čelnike Genka kako bi pokušali dogovoriti njegov trabfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onuachu je u Genk stigao 2019. godine iz Midtjylanda, a u dosadašnjoj karijeri je branio boje i Vejlea. U prošloj sezoni je proglašen za najboljeg igrača belgijske lige, a sa 33 pogotka je bio i najbolji strijelac.

I ovu sezonu je sjajno otvorio i u ukupno odigranih 18 mečeva postigao je 12 pogodaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti