Dijamant srušio Shakhtar

Na Meazzi je sve eksplodiralo kada je Džeko zabio gol, a onda je krenula ludnica

Endin Čaušević

Inter je sinoć na svom terenu pobijedio Shakhtar sa 2:0, a junak utakmice bio je Edin Džeko.

Aktuelni prvak Italije uspio je osigurati plasman u nokaut fazu Lige prvaka i doći do važnih bodova protiv Shakhtara koji je završio svoju priču u Evropi za ovu sezonu.

Real Madrid i Inter idu u nokaut fazu Lige prvaka, dok će u Evropsku ligu moldavski Sheriff koji je već sada osigurao treću poziciju u grupi što je fantastičan rezultat za ovaj klub.

Junak Intera sinoć je bio Džeko koji je postigao oba gola na utakmici i pokazao još jednom zbog čega ga je klub s Meazze doveo.

Dijamant je bio u centru pažnje u 61. minuti kada je sjajno pogodio za 1:0, a nakon toga nastala je erupcija oduševljenja na Meazzu.

Navijači Intera su u glas skandirali ime našeg napadača, a istu sliku gledali smo i svega šest minuta kasnije kada je Džeko postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 2:0.

Naš 35-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Inter u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva i zabio je već deset golova, te je dodao tri asistencije.

Džeko nakon meča čestitao Dan državnosti BiH

Odmah nakon ponoći, Džeko se oglasio na svojoj Facebook stranici i čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

"85 golova u 142 utakmice za Wolfsburg
72 gola u 189 utakmica za Manchester City
119 golova u 260 utakmica za Romu
10 golova u 18 utakmica za Inter
61 gol u 121 utakmici za BiH

Uz svaki gol, uz svaku asistenciju, kod svakog nastupa, uz ime i prezime stoji - Edin Džeko iz Bosne i Hercegovine!

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ponosni sam Bosanac i Hercegovac i zato, državo moja jedina, sretan ti i ovaj Dan državnosti

Volim te BiH", napisao je Dijamant.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.