Nijemac zabrinut

Klopp o Rangnickovom dolasku u Manchester: To su jako loše vijesti

Edmir Škorić

Ralf Rangnick po svemu sudeći je novi menadžer Manchester Uniteda i Jurgen Klopp nije sretan zbog toga.

Njemački stručnjak itekako poznaje Rangnicka koji je radio u Njemačkoj, pa nije ni čudo što je zabrinut nakon spoznaje da ovaj dolazi u Englesku.

Rangnick je svoju menadžersku karijeru započeo 1983. i za njega se kaže da je jedan od vizionara 'Gegenpressove' taktike, ali trener je odigrao veliku ulogu u izgradnji Hoffenheima i RB Leipziga u evropskim konkurentima kakvi su danas.

“Malo je zeznuto, obično ne razgovaramo o stvarima koje još nisu potvrđene, ali ako mi kažete da će se to dogoditi, možda ću vam povjerovati. Nažalost, dolazi dobar trener u Englesku i u Manchester United. Ralf je stvarno iskusan menadžer, izgradio je gotovo dva slavna kluba niotkuda", rekao je Klopp, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Napravio je mnogo različitih poslova u nogometu, ali njegova je prva briga uvijek bila biti menadžer i to je njegova najbolja vještina. United će biti organiziran, mislim da ćemo na terenu to morati shvatiti, to očito nije dobra vijest za druge timove u Engleskoj".

"Ali, kao i svim trenerima na svijetu, potrebno je vrijeme da bi se došlo do pravih rezultata. Rangnick će to brzo shvatiti, no on bi mogao uraditi velike stvari s Unitedom. Ralf je i dobar čovjek i sjajan trener", dodao je Klopp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.