Klopp uvrijedio Afrikance, svađao se s novinarom

Nijemac se "pogrešno izrazio"

Klopp uvrijedio Afrikance, svađao se s novinarom

E. Škorić

Njemački stručnjak našao se u neugodnoj situaciji.

Nakon 2:0 pobjede nad Portom u Ligi prvaka u srijedu navečer, menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je rekao da će se ove zime održati "još jedan mali turnir", pritom mislivši na Afrički kup nacija.

Ove su riječi dirnule jednog od novinara, koji je zahtijevao da se Nijemac izvini Afrikancima. Sam njemački stručnjak požurio je uvjeriti Ojora Babantudea da njegove riječi same po sebi ne nose ništa uvredljivo.

"Ako pogledate cijelu press konferenciju i želite razumjeti, shvatit ćete da sam samo mislio da neće biti pauze za međunarodne utakmice do mart. I rekao sam frazu "još jedan mali turnir".

"I nisam mislio da će ovo biti mali turnir, samo sam rekao da će u januaru biti još jedan turnir, bilo je ironično izgovoreno. Ovo je veliki turnir i tokom ovog turnira gubimo naše najbolje igrače", dodao je Klopp.

Osim toga, on je novinaru Goala kazao da može da tumači njegove riječi kako god želi, ali da mu smeta što svaki put "od muhe napraviš slona".

Klopp je zabrinut jer će neki njegovi ključni igrači poput Salaha, Manea ili Keite biti nedostupni tokom februara.

Top Komentari

miki30
"Ovima" tačno treba paziti šta reći! Pa ljudi odma misle da ih vrijedjaš na rasnoj osnovi!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi