Igračima Uniteda neće biti lako: Ralf Rangnick ima neobične metode za kažnjavanje
Foto - EPA

Možete li zamisliti Ronalda u suknjici?

Igračima Uniteda neće biti lako: Ralf Rangnick ima neobične metode za kažnjavanje

M. Šljivak

Njemački stručnjak Ralf Rangnick (63) postat će novi menadžer Manchester Uniteda.

Rangnick je dogovorio uslove sa rukovodstvom Crvenih đavola i vodit će engleskog velikana u narednih šest mjeseci, a zatim će preuzeti ulogu sportskog direktora.

Njemački trener je tokom karijere napravio čudo sa Hoffenheimom, kojeg je vodio od regionalne lige do Bundeslige, a imao je i uspješne epizode u Schalkeu sa kojim je osvojio Kup i Superkup.

Dobar posao radio je i u RB Leipzigu, a u ovom klubu je imao interesantne metode za kažnjavanje igrača. On je na 'kolu sreće' ispisao kazne koje fudbaleri mogu dobiti i igrač bi doslovno sam sebe kaznio okretanjem kola.

Kazne koje su mogli dobiti je rad u klupskom shopu, rad u kafeteriji, vođenje turista kroz stadion, ali i treniranje u suknji, te mnoge druge kazne.

Oglasi

Vidjet ćemo hoće li isti sistem kažnjavanja zadržati i u Manchester Unitedu, ali ove metode su svakako veoma interesantne.

Dolazak Rangnicka neće usrećiti zvijezdu Uniteda: "Nisam siguran da je on kvalitet za ovakav klub"

Ralf Rangnick je sa engleskim velikanom dogovorio ugovor na šest mjeseci, a potom će preuzeti mjesto sportskog direktora u naredne dvije godine.

Uskoro bi njegov dolazak na Old Trafford trebao postati zvaničan, a jedan fudbaler Crvenih đavola neće biti previše sretan što Rangnick stiže u klub.

To je engleski reprezentativac Luke Shaw čiju igru je njemački trener komentarisao prošle godine. Rangnick smatra da on nije igrač za United.

"Mislim da im je potreban lijevi bek. Znam da imaju Lukea Shawa, ali nisam siguran da je on na nivou na kojem trebaš biti za klub poput Manchester Uniteda", rekao je njemački stručnjak u septembru prošle godine.

Shaw je član Manchester Uniteda od 2014. godine i za Crvene đavole je odigrao 201 meč i postigao je tri gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ralf Rangnick bi u Manchester trebao stići početkom naredne sedmice, a debi na klupi Crvenih đavola imat će 2. decembra u derbiju protiv Arsenala.

Iskusni stručnjak trenutno je zaposlen kao direktor fudbala u Lokomotivi iz Moskve, a ranije je kao trener radio u RB Leipzigu, Hoffenheimu, Schalkeu, Hannoveru i Stuttgartu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Penaldo i jeste za suknjice,on ce uzivati u ovim kaznama,uvjeren sam da ce namjerno grijesiti i krsiti disciplinu kako bi nosio suknjicu.
0 18
Zulfikar
Prava ona himlerska njuška, dakle na faci mu se vidi da je nacista. Vjerujem da bi u ratu bio upravnik konc logora.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi