Atalanta slavila u Torinu

Juventusovom košmaru se ne nazire kraj

Edmir Škorić

U utakmici 14. kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Atalantu, a gosti iz Bergama slavili su s 1:0.

Juventus je bio uvezao dvije pobjede u Seriji A, ali je doživio već šesti poraz u 14. meču. Stara dama je ostala u sredini tabele i sa sve manjim šansama da se uopšte bori za sami vrh.

Zapravo, sada se u Torinu brinu hoće li igrati Ligu prvaka naredne sezone jer već imaju sedam bodova zaostatka za četvrtoplasiranom Atalantom.

Osim toga, nedavni težak poraz od Chelseaja u Londonu samo je još jedan pokazatelj da u Juventusu mnoge stvari ne štimaju, a potvrda često dolazi i na utakmicama Serije A.

Gol odluke večeras postigao je Duvan Zapata u 28. minuti. Zanimljivo da je Kolumbijac uspio da postigne čak osam pogodaka na 11 mečeva portiv današnjeg rivala. Juventus je u nastavku imao posjed lopte, napadao, išao na sve ili ništa, ali Atalanta je uspjela da se odbrani. U zadnjim minutama Dybala je pogodio prečku nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Tim iz Bergama se sa 28 bodova sada uključio u utrku za Scudetto, a ispred su još Napoli i Milan sa po 32 te Inter sa 28 bodova.

Inter večeras gostuje u Veneciji, dok Milan sutra od 15 sati dočekuje Sassuolo. Napoli će u nedjelju navečer u derbiju kola ugostiti Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas odigrana su dva meča. Sampdoria je pobijedila Veronu s 3:1, a Empoli nakon preokreta Fioretninu s 2:1. Prvi meč u ovom kolu u petak navečer odigrali su Cagliari i Salernitana, a bilo je 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.