Izgled vara: Pirlo je imao žestoke metode rada u Juventusu
Foto - EPA

Igrači se žalili na bivšeg trenera

Izgled vara: Pirlo je imao žestoke metode rada u Juventusu

M. Šljivak

Andrea Pirlo otpušten je iz Juventusa na kraju prošle sezone.

Legendarni veznjak preuzeo je užarenu klupu Stare dame u ljeto 2020. godine, ali tim pod njegovim vodstvom nije blistao.

Međutim, i nakon njegovog odlaska Stara dama ne blista. Ni čuveni Max Allegri zasad ne može da riješi krizu u italijanskom velikanu, koji igra veoma slabo i ove sezone.

Nekoliko mjeseci nakon odlaska Pirla otkrilo se kako je 42-godišnji stručnjak imao poprilično žestoke metode rada u Torinu.

Pojedini igrači su se žalili na jake treninge, no Pirla to nije zanimalo. Njegova reakcija kada je čuo da se žale je bila interesantna.

"Ma, baš me briga. Da su vidjeli šta smo mi radili pod vodstvom Contea, ubili bi se", kratko je rekao Pirlo o žalbama igrača Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bianconeri su na kraju uspjeli da se nekako uguraju u Ligu prvaka, ali je Pirlo dobio otkaz.

Na klupi Stare dame odradio je ukupno 52 utakmice i ostvario je sasvim dobar učinak od 34 pobjede, 10 remija i osam poraza.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blibra
Pirlo nije uopste los trener ali stil koji trazi od igraca zahtjeva dosta truda a pogotovo vremena tako da ce mu to tesko poci pod rukom i u jednom klubu ako to nastavi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi