Završeno prije vremena

Belenenses gubio 7:0 od Benfice na poluvremenu, bilo je jasno šta će se dogoditi

Edmir Škorić

U Lisabonu na meču 12. kola portugalske lige viđena je večeras nesvakidašnja situacija.

Belenenses je ugostio Benficu, ali je meč krenuo s dva igrača manje. Dakle 9 na 11, još je domaći trener u tim morao da uvrsti dva golmana i nekoliko mlađih igrača samo da se ispoštuju pravila i da lopta krene s centra.

Već u 24. sekundi autogolom je Benfica povela, da bi do kraja prvog dijela gosti dali još šest pogodaka i bilo je čak 7:0.

Na poluvremenu su domaći nogometaši sa stručnim štabom donijeli odluku o prekidu utakmice jer je bilo jasno da bi mogla da ih zadesi rezultatska tragedija većih razmjera.

I dok su igrači Benfice izašli na zagrijavanje na pauzi, gosti su ostali u svlačionici, a kasnije je sudija odsvirao kraj meča, pa će se naknadno ovim slučajem pozabaviti rukovodstvo portugalske nogometne lige.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Problem za Belenenses je veliki broj nogometaša zaraženih koronavirusom, odnosno njih čak 17.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.