Italijan objasnio

Vieri: Lukaku ili Džeko? Lukaku cijelog života

Admin Čaušević

Prije 20-ak godina Christan Vieri je bio jedan od najboljih napadača svijeta i predvodio je napad nekolicine evropskih rivala, uključujući i onaj Interov.

Vieri je već nekoliko godina u penziji, a u posljednje vrijeme dešavanja u Seriji A komentariše u emisiji Bobo TV čiji je autor upravo legendarni Italijan.

Nekadašnji član Azzurra je u posljednjoj emisiji upitan da izabere jednog između Edina Džeke i Romelua Lukaku, a odlučio za Belgijanca.

"Između njih dvojice Lukaku cijelog života, razoran je. Sa trenerom kao što je Conte koji radi dosta na kondiciji i fizčkoj spremi, savršen je zašto što više radi to je bolji", rekao je Vieri te nastavio:

"Zabije 30 golova u sezoni zato što se dobro osjeća tokom cijele sezone. Džeko ne treba radit fizički kao belgijanac koji je poput tenka. Boanac je tehnički bolji i mnogo više se kreće."

S druge strane, brojke pokazuju da Inter uopšte ne treba da žali za Lukakom jer kapiten bh. reprezentacije zaista briljira u dresu Nerazzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je na 18 mečeva postigao 10 golova, tri puta je bio strijelac u Ligi prvaka. Dva gola je postigao protiv Shakhtara i odveo je Inter u prvu osminu finala nakon desetljeća.

Lukaku koji je otišao u Chelsea prolazi kroz težak period. Počeo je odlično, zabio je tri gola u ovodnim mečevima, nakon čega je stigla povreda i još uvijek se čeka njegov povratak na teren.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.