Inter se vraća u borbu za Scudetto, Džeko odigrao 90 minuta

Trijumf šampiona u Veneciji

Inter se vraća u borbu za Scudetto, Džeko odigrao 90 minuta

E. Škorić

Inter je večeras u gostima kod Venezie u susretu 14. kola italijanske Serije A slavio s 2:0.

Inter je bio apsolutni favorit i shodno tome došao je do pobjede, mada se možda očekivalo i više pogodaka na Pierluigi Penzo stadionu u Veneciji.

Vodeći gol postignut je u 34. minuti. Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu je sa nekih 17-18 metara snažnim udarcem postavio konačan rezultat prvog dijela 1:0. Na samom kraju utakmice, dosuđen je penal za goste iz Milana, a rezervista Lautaro Martinez bio je siguran s bijele tačke.

Bh. reprezentativac Edin Džeko na terenu je proveo svih 90 minuta, a Nerazzurri već za nekoliko dana igraju svoj naredni prvenstveni meč. Ugostit će Speziju u srijedu, dok će Venezia na teško gostovanje u Begamu kod Atalante.

Inače, Inter je sada došao na bod Napoliju i Milanu, s tim da spomenuti timovi sutra igraju svoje mečeve 14. kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas Empoli je nakon preokreta savladao Fiorentinu s 2:1, Sampdoria Veronu s 3:1, dok je Atalanta slavila u Torinu protiv Juventusa s 1:0. Sinoć je odigran duel Cagliarija i Salernitante (1:1).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Dzeko je umoran,ne moze on vise vezati 2 utakmice u 3 dana,stigle su ga godine,vidjelo se to i veceras...vise bi koristi od njega imao da je poceo sa Correom i Lautarom,a onda ga ubacio u drugom poluvremenu,ovako u zadnjih pola sata bukvalno nije mogao da potrci...samo rizikuje da se povrijedi i da ostane bez klasicnog spica.
6 0
BogatiDijasporac
Dzeko upadljivo forsirao sut, nije ga islo. Skromna, mozda cak i losa partija, Dzeksona. Bice bolje.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti