Remi u derbiju kola

Jorginho od očaja do sjaja: Chelsea i United podijelili bodove

Eldar Ganibegović

Chelsea i Manchester United remizirali su 1:1 u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

U prvom poluvremenu Manchester United nije napravio apsolutno ništa. Već u 4. minuti je Chelsea preko Hudson-Odoija mogao do vodstva, ali ovaj je bio neprecizan.

Rudiger u 31. minuti pogađa prečku, a pet minuta kasnije Hudson-Odoi još jednom promašuje. Minut prije kraja poluvremena Fred je pao u šesnaestercu domaćina, ali ni govora o penalu nije bilo.

Igrala se 50. minuta kada je kardinalnu grešku napravio Jorginho i poklonio loptu gostima. Sancho i Rashfod izlaze sami na Mendyja, a Sancho zabija za 0:1.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 58. je Werner propustio veliku priliku da izjednači rezultat, ali deset minuta kasnije penal za Plavce. Oboren je Silva, a Jorginho preuzima odgovornost i isklupljuje se za grešku iz 50. minute.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 79. minuti Werner ponovo u šansi, ali ponovo je bio neprecizan. U sedmoj minuti sudijske nadoknade velika prilika za Rudigera, ali je defanzivac volej udarcem loptu poslao visoko na tribine iz izgledne pozicije.

Chelsea se ovim bodom vratio na prvu poziciju s 30 bodova, bodom više od Cityja, a dva od Liverpoola. Manchester United je osmi s 18 bodova.

U narednom kolu Chelsea gostuje Watfordu, dok Manchester United dočekuje Arsenal.

Ranije danas odigrano je još tri utakmice 13. kola. Brentford je s 1:0 slavio protiv Evertona, Leicester je s 4:2 ispratio Watford, a Manchester City je s 2:1 slavio nad West Hamom.

Utakmica Burnleya i Tottenhama odgođena je zbog snijega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska Premier liga, 13. kolo:

Chelsea 1:1 Manchester United (Sancho 50'; Jorginho (P) 67')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.