Carrick neugodno iznenadio Ronalda pred derbi na Stamford Bridgeu

Portugalac ostao na klupi

Carrick neugodno iznenadio Ronalda pred derbi na Stamford Bridgeu

E. Čaušević

Chelsea i Manchester United igraju danas veliki derbi u okviru 13. kola engleskog Premiershipa.

Sigurno je da nas večeras na Stamford Bridgeu očekuje odličan duel starih rivala i jasno je da Plavci imaju ulogu favorita.

Chelsea je prvi na tabeli sa 29 bodova i ima već 12 bodova više od Uniteda, ali i samo jedan poraz ove sezone.

S druge strane u ekipi Crvenih đavola situacija nije baš sjajna, te stižu na megdan Chelseaju nakon dva uzastopna poraza. United će večeras voditi Michael Carrick koji je privremeni trener nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Tuchel i Carrick su objavili početne sastave za ovaj derbi, a sve je iznenadila vijest da će Cristiano Ronaldo ostati na klupi.

Carrick je neočekivano ostavio Ronalda na klupi i sigurno je da se Portugalcu takav potez neće svidjeti. Umjesto njega u vrhu napada igrat će Marcus Rashford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea: Mendy, Chalobah, Thiago Silva, Rudiger, Alonso, James, Loftus-Cheek, Jorginho, Ziyech, Hudson-Odoi, Werner.

Manchester United: De Gea, Telles, Bailly, Lindelof, Wan-Bissaka, Fred, Matić, McTominay, Bruno Fernandes, Sancho, Rashford.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...Penaldo postao Klupaldo...hajde Manchester,derite tu plastiku...dodje i taj dan da moram za ove gadove navijati u jednoj utakmici.
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi