Foto - EPA/Screenshot

U juče odigranom derbiju

Kako će reagovati FA: Bruno Fernandes u proslavi gola napao redara?

Eldar Ganibegović

Chelsea i Manchester United remizirali su jučer 1:1 u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

Gosti su prvi stigli do vodstva. Veliku grešku Jorginha iskoristio je Sancho, ukrao mu loptu na nekih 40 metara od protivničkog gola i loptu pospremio iza leđa nemoćnog Mendyja.

Ipak, Italijan je uspio da se iskupi. Dosuđen je penal za Plavce u 67. minuti, Jorginho preuzima odgovornost i šalje loptu u jednu, a De Geu u drugu stranu za konačnih 1:1.

Engleski mediji pišu da je prilikom proslave gola Manchester Uniteda zvijezda tog tima, Bruno Fernandes, gurnuo redara koji ih je navodno htio prekinuti u proslavi pogotka.

Ostaje nam da vidimo da li će se i kako o svemu očitovati FA i da li će portugalski veznjak dobiti kaznu za ovo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se ovim bodom vratio na prvu poziciju s 30 bodova, bodom više od Cityja, a dva od Liverpoola. Manchester United je osmi s 18 bodova.

U narednom kolu Chelsea gostuje Watfordu, dok Manchester United dočekuje Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.