Jorginho od očaja do sjaja: Chelsea i United podijelili bodove

Remi u derbiju kola

Jorginho od očaja do sjaja: Chelsea i United podijelili bodove

Eldar Ganibegović

Chelsea i Manchester United remizirali su 1:1 u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

U prvom poluvremenu Manchester United nije napravio apsolutno ništa. Već u 4. minuti je Chelsea preko Hudson-Odoija mogao do vodstva, ali ovaj je bio neprecizan.

Rudiger u 31. minuti pogađa prečku, a pet minuta kasnije Hudson-Odoi još jednom promašuje. Minut prije kraja poluvremena Fred je pao u šesnaestercu domaćina, ali ni govora o penalu nije bilo.

Igrala se 50. minuta kada je kardinalnu grešku napravio Jorginho i poklonio loptu gostima. Sancho i Rashfod izlaze sami na Mendyja, a Sancho zabija za 0:1.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 58. je Werner propustio veliku priliku da izjednači rezultat, ali deset minuta kasnije penal za Plavce. Oboren je Silva, a Jorginho preuzima odgovornost i isklupljuje se za grešku iz 50. minute.

Oglasi

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 79. minuti Werner ponovo u šansi, ali ponovo je bio neprecizan. U sedmoj minuti sudijske nadoknade velika prilika za Rudigera, ali je defanzivac volej udarcem loptu poslao visoko na tribine iz izgledne pozicije.

Chelsea se ovim bodom vratio na prvu poziciju s 30 bodova, bodom više od Cityja, a dva od Liverpoola. Manchester United je osmi s 18 bodova.

U narednom kolu Chelsea gostuje Watfordu, dok Manchester United dočekuje Arsenal.

Ranije danas odigrano je još tri utakmice 13. kola. Brentford je s 1:0 slavio protiv Evertona, Leicester je s 4:2 ispratio Watford, a Manchester City je s 2:1 slavio nad West Hamom.

Utakmica Burnleya i Tottenhama odgođena je zbog snijega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska Premier liga, 13. kolo:

Chelsea 1:1 Manchester United (Sancho 50'; Jorginho (P) 67')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nemaju plasticari sta traziti u borbi za titulu...pa oni ne mogu kod kuce da dobiju Manchester United na kojem ozbiljne ekipe popravljaju gol razliku.
0 17
Sars33
Gledam ovog anthony taylora i ne vjerujem, pipnes lika odma zuti, koji debil Allaha mi. Fred se **** po terenu, Bruno ovu sezonu kikso skroz. Al eto opet smo izvukli vrijedan bod
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti