Ceremonija se održava u Parizu

Pojedini mediji u Francuskoj već jutros objavljuju ko će večeras osvojiti Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Ceremonija dodjele Zlatne lopte bit će održana večeras u organizaciji France Footballa.

France Football tradicionalno pred kraj godine bira najboljeg igrača svijeta, a nova Zlatna lopta bit će uručena večeras na ceremoniji koja se održava u Parizu.

Prethodne godine Zlatna lopta nije uručena zbog pandemije koronavirusa, a mnogi smatraju da je to bila velika nepravda prema Robertu Lewandowskom koji je imao fantastičnu godinu i tada je zaslužio ovu nagradu.

Posljednji dobitnik ove nagrade bio je Lionel Messi koji je istu osvojio 2019. godine što je za njega bila rekordna šesta Zlatna lopta u karijeri.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju početak ceremonije, a smatra se da su upravo Messi, Lewandowski i Karim Benzema glavni favoriti za osvajanje ove prestižne nagrade.

Međutim, očekuje se da će se glavna borba voditi između Messija i Lewandowskog, a pojedini francuski mediji jutros su već objavili da će Messi večeras po sedmi put osvojiti Zlatnu loptu.

On je u ovoj godini uspio da osvoji Copa Americu s Argentinom i konačno dođe do trofeja s reprezentacijom, te je imao dobru sezonu u Barceloni s kojom ipak nije uspio da napravi neki ozbiljniji rezultat.

Ni početak ove sezone u dresu PSG-a nije bio previše blistav za Messija dok s druge strane Lewandowski u Bayernu iz utakmice u utakmicu oduševljava javnost svojim golovima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema mišljenju mnogih Lewandowski je zaslužio ovu nagradu, ali su skeptični da će se to desiti pogotovo nakon objava u pojedinim francuskim medijima da se već zna da je Messi pobjednik.

Dodjela Zlatne lopte održava se večeras od 20:30 sati, a očekuje se da će pobjednik biti poznat oko 21 sat. Da li je Messi zaista pobjednik ili će to biti ipak neko drugi saznat ćemo večeras.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.