Messi je favorit za Zlatnu loptu, ali svejedno mu je hoće li je dobiti
Foto - EPA

Argentinac sasvim iskren

Messi je favorit za Zlatnu loptu, ali svejedno mu je hoće li je dobiti

M. Šljivak

Lionel Messi je po svemu sudeći veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte za 2021. godinu. 

Iako iz France Footballa tvrde da još ni pobjednik ne zna da je osvojio nagradu i da je previše špekulacija, brojni evropski mediji tvrde da je Messi osvajač nagrade za najboljeg fudbalera svijeta u ovoj godini.

Međutim, Messi je pred dodjelu nagrade miran i tvrdi kako ne razmišlja o osvajanju nove Zlatne lopte.

"Iskreno, ne razmišljam o tome. Moja najveća nagrada je osvajanje Copa America sa reprezentacijom Argentine", iskren je Lionel Messi.

Ipak, ne bi imao ništa protiv da osvoji i sedmu nagradu u karijeri.

"Ako osvojim Zlatnu loptu to bi bilo izuzetno dostignuće. Osvojiti sedmu loptu je ludo", rekao je Messi za francuski Telefoot.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored Messija kandidati za nagradu su Robert Lewandowski i Karim Benzema. Dodjela nagrade je sutra u Parizu.

Promo

Top Komentari

Klicko
Nemoj mesi dobiti zlatnu loptu jer ces dovesti navijace bajerna do ocaja a navijace kristine penaldo do ludila.Odustani!!!!!!!
9 9
histereza
Da si čovjek ako je dobiješ trebao bi je proslijediti ko god da bude drugi po tom famoznom glasanju, jer nisi je zaslužio
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi