Nevjerovatni zahtjevi pred Barcelonom

Odbija novi ugovor: Dembele ima potencijal da osvoji Zlatnu loptu i treba platu u skladu s tim

Eldar Ganibegović

Ousmane Dembele po svemu sudeći neće produžiti ugovor s Barcelonom.

Francuskom fudbaleru ugovor s Blaugranom ističe na kraju sezone i čini se da će se tu završiti saradnja 24-godišnjaka i katalonskog velikana.

Naime, njegovi agenti traže preveliku platu, koju Barcelona ne može i ne želi da plati za igrača koji je više u bolnici i rehabilitaciji nego na fudbalskom terenu.

Prema navodima inostranih medija, njegovi agenti su istakli kako je Dembele igrač s potencijalom da osvoji Zlatnu loptu i da treba da dobije platu u skladu s tim, s čime se u Barceloni ne slažu.

Za sada je za Dembelea interes pokazao posljednjeplasirani tim engleskog Premiershipa, Newcastle United, čiji bi bogati vlasnici mogli ispuniti njegove finansijske zahtjeve koje ima. 

Podsjetimo, Dembele je u Barcelonu stigao iz Borussije Dortmund na ljeto 2017. godine, ali nije ispunio očekivanja koja su pred njega postavljena. Karijeru je počeo u francuskom Rennesu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Barcelonu je do sada odigrao 121 utakmicu na kojoj je postigao 30 golova i upisao 21 asistenciju. 

S Blaugranom je po dva puta osvajao trofeje u Primeri i Kupu Kralja, a jednom je bio i pobjednik Superkupa Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.