Španci otkrili šta je Xavi rekao Dembeleu kada su se upoznali, a on je to čini se samo ignorisao

Francuz ima drugi plan

Španci otkrili šta je Xavi rekao Dembeleu kada su se upoznali, a on je to čini se samo ignorisao

E. Čaušević

Barcelona je u subotu uz dosta muke sa 3:1 u gostima uspjela da savlada ekipu Villarreala.

Katalonski klub je došao do druge uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu nakon što je trenersku klupu preuzeo Xavi Hernandez.

Xavi je napravio nekoliko promjena u ekipi nakon što je preuzeo ovaj tim, a vidljiva je i mnogo veća želja i borbenost igrača Barcelone nakon što je legendarni fudbaler stigao u klub.

Jasno je da je pred njim i dalje ogroman posao, a to se najviše odnosi na igrački kadar. Xavi će sigurno napraviti dosta rezova u ekipi na kraju sezone, te se već sada zna koji igrači bi mogli da napuste klub.

No, Xavi je jasan i što se tiče igrača za koje žele da ostanu, a među njima je i Ousmane Dembele. Francuz ima ugovor do kraja sezone i u Barci žele da produži saradnju, ali i da pristane na dosta manju platu.

Španski mediji objavili su da su pregovori ponovo stopirani jer Dembele traži dosta veću platu nego što mu klub može dati i kako stvari stoje napustit će ekipu kao slobodan igrač na kraju sezone.

Xavi ima veliku želju da Dembele produži svoj ugovor i to je pokazao prvi dan kada je preuzeo kormilo Barcelone. Na prvom treningu je razgovarao s Dembeleom, a katalonski Sport je objavio šta mu je tada Xavi rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najgora moguća stvar koju bi mogao napraviti u ovom trenutku svoje karijere je da napustiš Barcelonu. Potrudit ću se i dati sve od sebe da od tebe napravim igrača koji je uzor drugima", navodno je rekao Xavi Dembeleu.

No, čini se da Dembele to nije baš poslušao jer su sve šanse da će napustiti Barcelonu na ljeto, te karijeru nastaviti u klubu koji mu na kraju bude mogao ponuditi više novca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Koliko je sklon povredama mogao bi on uskoro zavrsiti karijeru a ne nekome postavljati neke nenormalne uslove.
5 0
DamirS
Veliki talenat a još veći idiot. S ovakvim pristupom će sebi uništiti karijeru.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti