Derbi Liverpoola

Mučka provokacija pred Merseyside derbi: Pogledajmo ovo... opet

Eldar Ganibegović

Večeras je u okviru 14. kola engleske Premier lige na rasporedu poznati Merseyside derbi.

Utakmica između Evertona i Liverpoola na rasporedu od 21:15 na Goodison Parku. 

Oba tima imaju mnogo problema s ozljedama. Evertonu će nedostajati Calvert-Lewin, Davies i Gomes, kao i suspendovani Holgate. Pod upitnikom je i Mina.

Za Redse neće nastupiti Elliot, Firmino, Gomez, Jones i Keita.

Strasti na Otoku su naravno uzavrele pred večerašnji derbi, a na Twitter nalogu "Watch LFC" osvanula je mučka provokacija za Everton.

Naime, oni su objavili video pogotka Divocka Origija s derbija igranog u decembru 2018. godine. Jordan Pickford, golman Evertona, napravio je tada kardinalnu pogrešku i u šestoj minuti sudijske nadoknade poklonio gol i pobjedu (1:0) ljutom rivalu.

"Dan je Merseyside derbija! Lijepo počnimo jutro i pogledajmo ovo... opet", stoji u opisu ovog videozapisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Večerašnji derbi u mnogo boljoj poziciji dočekuju gosti. Liverpool je treći na tabeli s 28 bodova, dva manje od vodećeg Chelseaja, dok je Everton na 14. poziciji s 15 osvojenih bodova i gol razlikom -4.

U istom terminu večeras utakmicu će odigrati i Aston Villa i Manchester City, dok će se od 20:30 igrati utakmice Southampton - Leicester, Watford - Chelsea, West Ham United - Brighton i Wolves - Burnley.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.