Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Najluđi gol sezone na Old Traffordu: De Gea ležao na golu, Arsenal zabio

Midhat Šljivak

Arsenal je poveo protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu sa 1:0.

Nakon kornera Topnika u 13. minuti desila se zaista bizarna situacija iz koje je Emile Smith Rowe zabio pogodak.

U gužvi je Fred stao na nogu golmanu domaćeg tima Davidu de Gei. Ovaj je ostao ležati, a Smith Rowe je šutirao s ivice kaznenog prostora i postigao je gol.

Sudija Martin Atkinson se nije oglasio prije šuta, ali nije pokazao ni na centar i smatralo se da od gola neće biti ništa.

Sam sudija je bio veoma zbunjen. Nije znao šta da radi u ovom slučaju i dugo je razmišljao dok se ukazivala pomoć golmanu Uniteda.

Ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom shvatio je da nije bilo razloga da se gol ne prizna i Arsenal je poveo od 13. minute.

OVDJE pogledajte ovaj bizaran gol.

Emile Smith Rowe je ove sezone jedan od najbitnijih fudbalera Arsenala. Ovo mu je peti gol u sezoni i pokazuje da nije slučajno uzeo dres s brojem deset na početku ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjoj karijeri ovaj 21-godišnjak postigao je 12 pogodaka u 60 nastupa za Arsenal. On je jedan od igrača na kojem se gradi novi tim i menadžer Mikel Arteta ima veliko povjerenje u njega.

On to povjerenje vraća na terenu. Igra veoma dobro i 'desetka' na leđima za sada nije uzaludno pripala baš njemu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.