Zatvara se jesenji dio sezone

Grbavica se već "šminka" za nedjelju, vremenska prognoza nepovoljna

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Utakmicama 19. kola u petak, subotu i nedjelju spušta se zavjesa na jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

Za dva dana se na Grbavici sastaju Željezničar i Široki Brijeg i to će biti jedan od derbija ovog kola. Domaćin se već danas potrudio da očisti snijeg s travnjaka kako bi što spremniji dočekao goste iz Hercegovine.

Trenutno je u Sarajevu na snazi crveni meteoalarm za snijeg i led, a slično vrijeme najavljuje se i za dan utakmice. Za nedjelju su najavljene sniježne padavine, te maksimalna temperatura od četiri stepena Celzijusa.

Fudbalerima obje ekipe definitivno neće biti lako igrati u tim uslovima, a redari će imati mnogo posla. Utakmica je na programu od 15 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo ovu utakmicu dočekuje na 7. poziciji s 23 boda, a Široki Brijeg je peti s četiri boda više, a teoretski polusezonu mogu završiti i na trećoj poziciji, te će na ovom gostovanju definitivno imati veliki motiv - borba za Evropu.

U nedjelju se još igra duel Tuzla City - Radnik, danas je na programu utakmica Zrinjski - Leotar, dok nas sutra očekuju dueli Posušje - Rudar, Sarajevo - Velež i Borac - Sloboda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.