Ivković je bio jasan: Ova utakmica ne odlučuje o njihovoj sudbini

Hvalio svoje igrače

Ivković je bio jasan: Ova utakmica ne odlučuje o njihovoj sudbini

E. Škorić

FK Željezničar je održao press konferenciju pred utakmicu 19. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na Grbavici.

Prisutnim novinarima danas se u Plavom salonu obratio šef stručnog štaba Tomislav Ivković.

"Ova sedmica je bila li-la što se tiče vremena, ali smo je dobro iskoristili. Moram pohvalit pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega i da nam omogući tri dana odličnog treninga da bismo bili spremni za ovu nedjeljnu utakmicu", rekao je Ivković, dodavši:

"Igramo s momčadi koja je dosta slična nama, koja se dosta promijenila i jaki su kao ekipa, a ne pojedinačno. Imaju dobru seriju rezultata, digli su se na ljestvici. I nama i njima zadnja utakmica, želimo je završiti na što bolji način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu, barem od strane Manijaka koji se spremaju napraviti spektakl kako bi pomogli ekipi da pobijedi. Neće biti lako pobijediti, ali mislim da smo sposobni i karakterni da završimo tu utakmicu kao što svi želimo".

Kao mnogo puta do sada, Ivković je ponovo hvalio svoje igrače.

"Igrači su bili karakterni, radili su sve maksimalno i ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini već još jedna u nizu u kojoj će htjet pokazat i dokazat da imaju kvalitet i karakter da ostanu u klubu", istakao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel Željeznčara i Širokog igra se u nedjelju od 15 sati na Grbavici.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miki2
Podrška Želji i nadam se da ce brzo riješiti finansijske probleme i uključit se u borbu za Evropu, a ove seoske klubove vratiti tamo gdje im je i mjesto.
5 1
pjanke.sa
Bravo za Ivkovica, nadam se da ce dugo ostat na celu Zeljnjcara
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi