Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila Zrinjski i Široki Brijeg zbog veličanja ratnih zločinaca

Ružne scene u Premijer ligi

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila Zrinjski i Široki Brijeg zbog veličanja ratnih zločinaca

E. Ganibegović

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 18. kola Premijer lige BiH, a dosta pažnje privuklo je nedolično ponašanje navijača u Mostaru i Širokom Brijegu.

Navijači Zrinjskog su u duelu protiv Posušja veličali lik i djelo osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, a dan kasnije njegova slika osvanula je i na stadionu Pecara u duelu Širokog Brijega i Sarajeva.

Danas je zasjedala i Disciplinska komisija N/FSBiH te je sasvim očekivano kaznila dva hercegovačka kluba. 

Zrinjski i Široki Brijeg su kažnjeni novčano, dok su stadioni Pod Bijelim Brijegom i Pecara kaženji sa po jednom utakmicom bez gledatelja.

Plemići će u kasu Savaza morati platiti 3.000 KM zbog transparenta, te dodatnih 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike. Širokobriježani su kažnjeni sa 3.000 KM. 

Zrinjski će svoju kaznu odraditi već u petak protiv Leotara u 19. kolu, dok će Široki Brijeg bez publike igrati na duelo protiv Borca na proljeće. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novčano su kažnjena i službena lica sa mečeva Zrinjski - Posušje i Široki Brijeg - Sarajevo. Sudije Dragan Petrović (Banja Luka) i Admir Musić (Sarajevo), delegati Milan Janković (Trebinje), Safet Radmilović (Goražde) su "kraći" za po 500 KM.

 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
E koliko ste jadni i bjedni,to nije kazna nego stimulacija
51 3
hake
Ne moze savez ni kazniti vise ove klosare kad takvi isti sjede na vrhu saveza. Yebes im mater. Zmija zmiju ne ujeda.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi