Evra misli da nije za ovaj posao

Legenda Manchester Uniteda se pita: Ko je taj Rangnick?

Edmir Škorić

Ralf Rangnick danas je i zvanično predstavljen kao novi menadžer Manchester Uniteda.

Njemački stručnjak vodit će United do kraja sezone, nakon čega će postati savjetnik u klubu i sarađivat će sa budućim menadžerom. Iako iza sebe ima zavidne rezultate na klupi Leipziga i Hoffenheima, legendarni Patrice Evra, bivši igrač Uniteda, nije baš optimističan.

"United ima svoju DNA, način na koji igra, i sada će doći taj tip i reći da više ne igramo tako. Manchester United je svojim načinom igrao tolike godine i sada će doći neki lik i sve to promijeniti. To me jako frustrira", rekao je Evra nakon utakmice Manchester United - Arsenal (3:2).

"Ko je Rangnick? Da li je on uopće trener? Je li nešto osvojio? Mislim da bi trebao da bude u akademiji, da bude direktor ili uči djecu", jasan je Francuz.

Na kraju je ipak rekao da podržava svakoga ko vodi United, pa tako i Rangnicka, ali smatra da treba da se poštuje sama historija i filozofija kultnog engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je privremeno ekipu nakon odlaska Olea Gunnara Solskjaera vodio Michael Carrick, koji je upisao pobjede nad Villarrealom u gostima u Ligi prvaka i Arsenalom kod kuće u Premier ligi, te je na teškom gostovanju kod Chelseaja osvojio bod.

Unatoč tome, Carrik prepušta svoje mjesto Rangnicku, a zanimljivo da neće više biti ni dio stručnog štaba, odnosno završio je svoju avanturu na Old Traffordu u svakom smislu i sada će biti tek navijač, mada nije isključeno da ga u budućnosti ponovo gledamo u nekoj važnoj ulozi u Manchesteru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.