Ralf Rangnick na predstavljanju: Nije bitan samo Cristiano Ronaldo

Nijemac održao press konferenciju

Ralf Rangnick na predstavljanju: Nije bitan samo Cristiano Ronaldo

E. Ganibegović

Njemački stručnjak Ralf Rangnick predstavljen je zvanično kao novi trener Manchester Uniteda.

Jutros u devet sati održai je press konferenciju, na kojoj je dao nekoliko zanimljivih izjava.

"Prvo da vas sve pozdravim. Hvala što ste ustali rano. Ovo je možda i najranija konferencija u mom životu, ali nije bilo izbora. Imamo utakmicu u nedjelju, a poslije trening. Radujem se saradnji s vama", rekao je na početku Rangnick.

"Naravno da sam gledao posljednje utakmice Uniteda. Prilično mi je jasno šta se ovdje dešava, kao i u cijeloj ligi. Tim ima talentovane igrače, a glavni zadatak bit će mi da to sve izbalansiram. Primamo previše golova. Jučer smo primili dva, pa su nam za pobjedu bila potrebna tri (protiv Arsenala, pobjeda 3:2, op. a). Takve utakmice su možda zanimljive navijačima, ali kao trener to ne želite", dodaje Nijemac.

Između ostalog, novinare je zanimalo pitanje pojačanja za zimski prijelazni rok.

"Nije ni vrijeme ni mjesto da pričamo o pojačanjima. Prvo detaljno moramo da upoznamo tim. Poslije Božića možemo pričati o tome. Igrači moraju biti svjesni da ja znam kako treba da igraju u budućnosti. Guardiola je godinama u Cityju, kao i Klopp u Liverpoolu. U tome su malo ispred nas", diplomatski je odgovorio 63-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rangnick je dodao da se igra neće bazirati samo na Cristianu Ronaldu, nego da je bitan cijeli tim. Također, istakao je da mu je žao što je Michael Carrick odlučio da napusti klub.

Ralf će, dakle, na klupi Crvenih đavola debitovati za dva dana u 15. kolu Premier lige kada na Old Trafford dolazi Crystal Palace. Utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Sretno nadam se da ces uspjet izbalanisarti i poboljšati igru Uniteda, a pogotovo u odbrani
6 2
King_Kenny
...zelim ti da oboris sve negativne rekorde sa njima.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije