Na Old Traffordu derbi kao nekad: Arsenal poveo nestvarnim golom, Ronaldo okrenuo meč
Foto - EPA

Trijumf Crvenih đavola i 800. gol u karijeri za CR-a

Na Old Traffordu derbi kao nekad: Arsenal poveo nestvarnim golom, Ronaldo okrenuo meč

M. Šljivak

Manchester United je u derbiju 14. kola Premier lige na Old Traffordu savladao Arsenal rezultatom 3:2.

Odličan meč odigran je na Teatru snova, a na kraju su Crveni đavoli upisali tri jako bitna boda.

Arsenal odlično otvara meč. Bili su Topnici mnogo bolji u uvodnim minutama, a u 13. minuti bizarnim golom stižu do vodstva.

Nakon kornera i gužve lopta dolazi do Emilea Smitha Rowea. Ovaj loptu šalje u mrežu i to dok je golman Uniteda David de Gea ležao povrijeđen na gol-liniji.

Sudija Martin Atkinson nije znao šta da radi. Na kraju je konsultovao VAR, utvrđeno je kako je igrač domaćih Fred povrijedio De Geu, pa je sudija pokazao na centar za vodstvo Arsenala od 1:0.

Oglasi

Potom se malo budi i United. Imali su domaći nekoliko pokušaja, a zatim u 44. minuti dolaze do izjednačenja. Nakon lijepe akcije Bruno Fernandes zabija za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a nakon 10 minuta igre u nastavku postignuta su još dva gola.

United u 52. minuti meča dolazi do vodstva. Cristiano Ronaldo zabija za 2:1 nakon akcije Rashforda. Ovo je Portugalcu bio 800. gol u karijeri.

Radost domaćeg tima trajala je samo dvije minute. Već u narednom napadu Arsenal preko Odegaarda dolazi do 2:2.

Ipak, u 70. minuti United dolazi do pobjede. Dosuđen je penal nakon što je Odegaard srušio Freda, a zatim Ronaldo pogađa za 3:2.

Do kraja meča Arsenal je pokušavao doći do izjednačenja. Imali su Topnici šanse, ali ostalo je 3:2 i United slavi pred očima novog menadžera Ralfa Rangnicka koji je večeras bio na tribinama Teatra snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 14. kolo:

Manchester United - Arsenal 3:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...samo se cekalo da neko od igraca Manchester niteda zalegne u sesnaestercu Arsenala da se svira penal...imao bi i Liverpool sa njima velikih problema,ali nisu stigli ni jednom da padnu u sesnaestercu,a vec su gubili 0:4 hahahahahaah...a bilo je preofirno da im svira 5 penala u drugom polvremenu,bilo bi to previse i za standarde Manchester Uniteda.
7 35
pogba69
United u najgoroj formi uvijek je jači od Arsenala u najboljoj formi GGMU
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti