Foto - EPA

Cassano bez milosti prema CR-u

Ronaldo se javio Cassanu i zatražio više poštovanja: Odgovor zločestog dečka ga je spustio na zemlju

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda italijanskog fudbala Antonio Cassano (39) tvrdi kako mu se javio Cristiano Ronaldo i da je zatražio više poštovanja.

Cassano je poznat kao čovjek koji bez dlake na jeziku govori o dešavanjima na fudbalskom terenu, a Cristianu se očigledno nije dopalo šta je govorio o njemu.

Ronaldo je odlučio reagovati. Uzeo je od Gianluigija Buffona broj bivšeg fudbalera i zatražio je više poštovanja.

"Vidio sam poruku sa španskog broja. Bio je to poprilično dug tekst, a Buffon mi je rekao da je moj broj dao Ronaldu", počeo je priču Cassano za Bobo TV i nastavio je:

"Napisao je da mu pokažem više poštovanja, da poštujem golove, njegove trofeje i sve što predstavlja u svijetu fudbala. Ne plašim se nikoga i odgovorio sam mu da sam rekao istinu i da postoji samo jedan Ronaldo - Brazilac i da je Messi bolji od Cristiana".

"Nastavio je pisati kako ima hrpu novca i da je postigao hrpu golova i da sam ja zabio samo 150. Odgovorio sam: 'Dragi Cristiano, imaš sve u životu i trebao bi se malo opustiti, a ne gledati šta ljudi govore o tebi. Neka ti Messi bude primjer. Njega takve stvari ne zanimaju'", istakao je Cassano.

Jasno Cassano govori da ne podnosi Cristiana.

"Samo sam mu rekao istinu. Buffonu sam se javio i rekao mu to, isto i Chielliniju. Nisam ga uvrijedio kao čovjeka ili fudbalera. Ne volim ga i ima 50 fudbalera koji su mi draži od njega".

Ronaldu je pored činjenice da je Cassano rekao da postoji samo brazilski Ronaldo i da je Messi bolji od njega, zasmetala i izjava Cassana iz marta ove godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano misli samo na svoje golove i rekorde. Uvijek je bio malo sebičan i ne zanimaju ga drugi. Ne živi za fudbal već za golove. Smatram da je jako loš u prethodne tri godine", rekao je tada Cassano.

Portugalska zvijezda se očigledno uvrijedila na ove riječi. Odlučio je reagovati, ali protiv Cassana nije mogao pobijediti riječima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.