Premier liga

Liverpool 'uz zvuk sirene' položio veliki ispit, prva pobjeda Svraka

Eldar Ganibegović

Odigrane su još tri utakmice 15. kola u engleskoj Premier ligi.

Liverpool je iskoristio veliki kiks i poraz Chelseaja od West Ham Uniteda ranije danas i uspio zasjesti na prvu poziciju.

Redsi su slavili s 1:0 kod Wolvesa. 

Pretpostavljate, Liverpool je bio dominantniji u ovoj utakmici, Wolves se branio, ali domaći nisu uspjeli izdržati do samoga kraja.

Najbolju šansu za izabranike Jurgena Kloppa u prvom poluvremenu je imao Diogo Jota nakon lopte koju mu je uputio Alexander-Arnold, ali iz velike blizine loptu šalje pored gola.

Jose Sa je u 50. minuti sjajno odbranio šut Thiaga, a deset minuta kasnije i novi pokušaj Jote. Tri minute prije kraja loptu smo svi vidjeli u mreži, ali udarac Sadio Manea fantastično brani nevjerovatni Sa.

Ipak, portugalski golman kapitulirao je duboko u sudijskoj nadoknadi. Salah je asistirao, a rezervista Origi pogađa za veliku pobjedu Liverpoola. Gol Belgijanca pogledajte klikom OVDJE.

Newcastle United je došao do prve pobjede u sezoni. S 1:0 su savladali Burnley, a pobjedonosni gol je u 40. minuti postigao Wilson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uzbudljivo je bilo i na St. Mary'su gdje su 1:1 odigrali Saouthampton i Brighton. Domaćin je vodio golom Broje sve do 98. minute, kada Maupay pogađa za veliki bod svog tima.

Manchester City će od 18:30 imati veliku priliku da pobjedom kod Watforda preuzme čelnu poziciju u Premiershipu, obzirom da za Redsima zaostaju samo dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.