Real Madrid bi zbog svojih transfera na ljeto mogao ostati bez Benzeme

Liverpool prati situaciju

Real Madrid bi zbog svojih transfera na ljeto mogao ostati bez Benzeme

E. Ganibegović

Karim Benzema bi na ljeto mogao napustiti Real Madrid, tvrdi El Nacional.

Naime, poznato je da se Kraljevi žele pojačati u napadu, a glavne mete su možda i trenutno dvije najveće zvijezde, PSG-ov Kylian Mbappe koji se i prošlog ljeta povezivao s dolaskom u Madrid, te norveška 'zvijer' Erling Haaland.

Od odlaska Cristiana Ronalda u Juventus, Francuz je apsolutni vođa ove ekipe i njegov odlazak bio bi veliki gubitak za klub, bez obzira na to ko dođe na njegovo mjesto.

Francuski napadač trenutno je s 12 golova prvi strijelac španske Primere, a tom učinku dodao je i sedam asistencija i najzaslužniji je što je Real Madrid trenutno na prvom mjestu s 36 bodova, sedam više od Atletica koji ima utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti izvor također navodi da cijelu situaciju prati Liverpool, te da bi Anfield mogao biti naredna stanica Karima Benzeme, ukoliko dođe do napuštanja Real Madrida.

Podsjetimo, Benzema je u Real stigao još 2009. godine iz Lyona u kojem je počeo karijeru. Ugovor s trenutno vodećim timom u Španiji ističe mu na ljeto 2023. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582453277
Neće on niđe
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi