Svjestan da je Inter dosta jači od Rome

Šou Mourinha na Olimpicu: Održao monolog, odbio odgovoriti na pitanja i otišao u svlačionicu

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome doživjeli su večeras težak poraz na svom terenu od Intera (0:3) u derbiju 16. kola Serije A.

Inter je očitao fudbalsku lekciju Vučici u ovoj utakmici, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog poluvremena kada su gosti vodili sa 3:0.

Prvi gol vidjeli smo u 15. minuti kada je Calhanoglu pogodio direktno iz kornera, a devet minuta kasnije na 2:0 povisio je Edin Džeko koji nije htio da slavi gol iz poštovanja prema dojučerašnjem klubu.

Konačan udarac Inter je ekipi Rome zadao u 39. minuti. Bastoni je centrirao s lijeve strane, a sjajan pogodak glavom postigao je Dumfries za konačnih 3:0.

Roma ove sezone ne blista baš najbolje, a Jose Mourinho se sve češće nalazi na meti kritika. Portugalac se nakon meča našao u centru pažnje zbog svog "nastupa" pred kamerama.

Naime, dok je davao izjavu nakon utakmice nije dopustio novinarima da mu postavljaju pitanja, te je održao monolog i na kraju otišao u svlačionicu.

"Izvinjavam se vama u studiju i ljudima kod kuće koji su možda zainteresovani za vaša pitanja, ali večeras na njih neću odgovarati", počeo je Mourinho izjavu na DAZN-u i nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je jači od nas i kad smo u punom sastavu, a večeras smo bili oslabljeni zbog povreda nekih igrača i oni su pokazali da su dosta jači od nas. Prošle sezone Inter je imao 29 bodova više od Rome i danas je u ovakvom sastavu bilo dosta teško igrati".

"Abraham i Karsdorp su suspendovani, El Shaarawy, Pellegrini i Spinazzola su povrijeđeni, a Afena-Gyan ima koronu. Svi oni nisu igrali i to je bio veliki problem. Imali smo neke šanse večeras, ali nismo zabili gol. Čestitam Interu i želim im sreću u narednim mečevima", zaključio je Mourinho i otišao u svlačionicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.