Foto - EPA

Bellingham izazvao pažnju

Kahn šokiran komentarom iz Dortmunda: "Otišao je predaleko"

Midhat Šljivak

Dosta prašine u njemačkoj javnosti izazvala je izjava mladog engleskog fudbalera Judea Bellinghama o sudiji meča Borussia - Bayern, Felixu Zwayeru.

Talentovani veznjak optužio je sudiju za poraz od Bayerna (3:2) i javno je rekao svoj stav o utakmici.

"Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sudiji koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati?", pita se mladi veznjak.

Njemački list "Bild" objavio je danas da će kontrolor suđenja s tog meča Marco Haase podnijeti tužbu protiv Bellinghama zbog klevete i narušavanja ugleda.

Svoj komentar na ovu temu dao je i prvi čovjek Bayerna Oliver Kahn. On ne može da vjeruje da je Bellingham izrekao tako teške optužbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ponekad se kažu riječi zbog kojih se kasnije pokaješ. On je otišao predaleko. Ovo je i više od jednog koraka. Ne sjećam se da je iko rekao ovako nešto. Ne znam uopšte kako je mogao izjaviti takve stvari", istakao je Kahn.

Bayern je nakon pobjede u Dortmundu pobjegao Borussiji na četiri boda razlike u 14 odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.