"Dali ste najveću utakmicu sudiji koji je ranije namještao mečeve! Šta ste očekivali?"
Foto - Screenshot

Žestoka izjava mladog veznjaka Borussije

"Dali ste najveću utakmicu sudiji koji je ranije namještao mečeve! Šta ste očekivali?"

M. Šljivak

Bayern je jučer u velikom njemačkom derbiju savladao Borussiju u Dortmundu s 3:2.

Nakon ove utakmice iz redova Borussije su bijesnu na sudiju Felixa Zwayera i javno su prozvali čelnike Bundeslige.

Posebno žestok u izjavi bio je mladi veznjak Borussije Jude Bellingham koji je o penalu koji je odlučio pobjednika i o sudiji Zwayeru rekao:

"Za mene to nije bio penal. Hummels nije uopšte gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta ostalih odluka na utakmici", rekao je Bellingham i dodao je:

"Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sudiji koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati?", pita se mladi veznjak.

Sudija Felix Zwayer bio je dio skandala u namještanju utakmica iz 2005. godine kada je prihvatio mito od 300 eura kako bi sudiji Robertu Hoyzeru pomogao da namjesti meč u Cvajti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je zbog ovog slučaja suspendovan na šest mjeseci, ali se potom vratio suđenju i od 2009. godine ovaj 40-godišnjak sudi Bundesligu.

Čelnici Bundeslige sasvim sigurno će imati šta reći nakon ovakvih riječi iz Dortmunda. Nije isključeno i da Bellingham bude kažnjen, jer ipak je iznio teške optužbe na račun sudije Zwayera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Gvardijan
Bajern jeste Bajern ali je i cinjenica da je sudija onako hinjski navlacio za njih.Penal nad Rojsom se morao provjeriti.Situacija je bila jako sumnjiva.
11 5
miki30
Djeco draga pokažite na terenu da ste bolji i da možete pobjediti a ne uvjek kukati na sudije posle tekme. Uvjek se dižete prije utakmice, dajete nekakve komentare, pogotovo onaj Reus i Zorc pa onda plakanje nakon tekme. Kao i uvjek sudija kriv, cccc.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi