Francuz nije teže povrijeđen

Stigle informacije o težini povrede Karima Benzeme

Eldar Ganibegović

Real Madrid je sinoć slavio na gostovanju kod Real Sociedada s 0:2.

Nije sve dobro krenulo po Kraljeve obzirom da je u 17. minuti zbog povrede igru napustio Karim Benzema.

Umjesto njega na teren ušao je Luka Jović, a napadač porijeklom iz Bijeljine odlično ga je zamijenio obzirom da je namjestio gol Viniciusu, a onda se i sam upisao u strijelce za pobjedu gostiju.

Danas stižu ohrabrujuće vijesti za Carla Ancelottija i sve navijače Real Madrida.

Karim Benzema nije teže povrijeđen i trebao bi biti spreman za utorak i utakmicu 6. kola Lige prvaka protiv Intera. Ipak, postoji mogućnost da preskoči ovu utakmicu i vrati se za vikend u madridskom derbiju protiv Atletica u španskoj Primeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je ove sezone u Ligi prvaka na postigao pet golova uz jednu asistenciju, dok je u španskoj Primeri postigao 12 golova i dodao 11 asistencija, te je prvi strijelac lige.

Njegovo duže odsustvo definitivno bi bilo veliki hendikep za Real Madrid koji je ove sezone glavni kandidat za osvajanje naslova u Španiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.