Modrić oduševio navijače Real Madrida: Pokazao jednim potezom kakav autoritet ima u timu

Smirio ga je jednom rečenicom

Modrić oduševio navijače Real Madrida: Pokazao jednim potezom kakav autoritet ima u timu

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su u gostima pobijedili Real Sociedad sa 2:0 u meču 16. kola La Lige.

Kraljevski klub uspio je da dođe do pobjede na neugodnom gostovanju u San Sebastianu, te su sada povećali svoju prednost na liderskoj poziciji u odnosu na ostale klubove.

Real je sve riješio početkom drugog poluvremena kada su gosti postigli dva gola i uspjeli da slome otpor domaće ekipe.

Problemi su počeli u 17. minuti za Real jer je Benzema zbog povrede izašao iz igre, a šansu je dobio Luka Jović i bio je to odličan potez Carla Ancelottija koji je vjerovatno odlučio meč.

Real je do prednosti došao u 47. minuti kada je Jović bio asistent, a gol za 1:0 postigao je Vinicius Junior. Deset minuta kasnije bilo je 2:0 za Real, a ovaj put upravo je Jović pogodio mređu Sociedada i zabio prvi gol za Kraljeve još od februara 2020. godine.

No, u centru pažnje navijača Reala našao se Luka Modrić koji je nakon izlaska preuzeo kapitensku traku od Benzeme, te je pokazao da je pravi lider ove ekipe.

U jednom trenutku Casemiro je imao žestok verbalni okršaj sa glavnim sudijom koji mu je čak rekao da će mu dati crveni karton ako tako nastavi, a onda je Modrić to riješio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvatski veznjak je jednom rečenicom uspio da smiri Casemira koji više nije prigovarao sudiji, te je pokazao kakav autoritet ima u Real Madridu.

[twitter]https://twitter.com/EntityRM/status/1467233209578520576[/twitter]

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Grande Luka. Kapetan Real Madrida ****te jos uvijek nemoguće zvuči
10 1
Klicko
HAHAHAHAHA cuj sudija da pokaze crveni karton penal madridu hahahahhaah koji vic jbte
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi