Splićani slavili na Maksimiru

Dinamo drma ogromna kriza: Livaja ponizio odbranu Modrih za veliku pobjedu Hajduka

Admin Čaušević

Psihološki jako bolan poraz pretpio je Dinamo od Hajduka. Završeno je 0:2.

Zagrebački klub se nalazi u ogromnoj krizi, najvećoj posljednjih nekoliko godina, potvrdio je to i današnji poraz u najvećoj utakmici hrvatskog fudbala.

Nakon što su sredinom sedmice ispali u Kupu, zagrebački Modri su pretrpjeli i poraz od najvećeg rivala.

Hajduk je odigrao odličan meč na Maksimiru te su na kraju zasluženo odnijeli puni plijen, a presudilo je lukavstvo Marka Livaje.

Pobjednik je odlučen u 60. minuti kada se Livaja sjajno snašao poslije jedne duge lopte, nadmudrio je odbranu domaćih te praktično se ušetao s loptom u gol.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pokušavao je Dinamo doći do kraja utakmice makar do jednog boda, ali umjesto remija prilimili su još jedan gol preko Sahitija koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi.

Sada je Hajduk preskočio Dinamo na tabeli i skočio na treće mjesto sa 33 boda, tri više od vodeće Rijeke. Dinamo je četvrti sa 31 bodom i utakmicom manje u odnosu na najveće rivale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.