Juve rutinski slavio

Genoa nije pogledala ka golu Juventusa: Južnoamerički majstori za pobjedu Stare dame

E. Ganibegović

Juventus je večeras u 16. kolu Serije A s 2:0 savladao Genou.

Stara dama je povela već u 9. minuti, a nevjerovatan gol direktno iz kornera postigao je Juan Cuadrado. Pogledajte ga klikom OVDJE

U 37. minuti Sirigu fantastično brani udarac De Ligta, a samo minut kasnije i Alvara Morate, te je najzaslužniji što je Juventus na poluvremenu imao samo jedan gol prednosti.

Na otvaranju drugog dijela, Sirigu ponovo izlazi kao pobjednik iz duela s Moratom. Španac je šutirao nakon lijepog solo prodora, ali nije uspio zabiti.

Paulo Dybala u 66. minuti imao je novu šansu za Juve, ali ponovo se istakao Sirigu. Ipak, petnaestak minuta kasnije nije mu bilo spasa.

Bernardeschi je poslao dobar pas, a Dybala duplira vodstvo Juventusa i donosi svojoj ekipi vrijedna tri boda. Gol Argentinca pogledajte OVDJE

Zanimljiv je pogled na statistiku ovog meča. Omjer udaraca bio je 27:0, a u okvir gola 12:0. Igrači Genoe vjerovatno ni ne znaju ko je stajao na golu Juventusa, a to je bio Wojciech Szczesny.

Juventus se ovom pobjedom popeo na peto mjesto na tabeli s 27 bodova, dok je Genoa u zoni ispadanja, na 18. mjestu s tek 10 osvojenih poena.

U narednom kolu Juventus gostuje kod Venezije, dok će Genoa dočekati Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 16. kolo:

Juventus 2:0 Genoa (Cuadrado 9', Dybala 82')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.