FIBA objavila rang listu

Nakon sjajnih novembarskih utakmica, stigle "loše" vijesti za bh. košarkaše

Haris Zilić

FIBA je objavila rang listu muških košarkaških selekcija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je sjajan novembarski ciklus gdje smo u kvalifikacijama za SP 2023. godine savladali Češku i Bugarsku, međutim to nije bilo dovoljno za napredak.

Zmajevi su nazadovali za jednu poziciju. Naša reprezentacija se tako sada nalazi na 45. mjestu sa 241,2 boda.

S druge strane, Litvaniji su pobjede protiv istih ekipa u novembru bile dovoljne da napreduje za jedno mjesto, preskoči Italiju, te dođe na osmu poziciju sa 649,5 bodova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na vrhu je i dalje reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sa 763,3 boda.

Podsjetimo, našu reprezentaciju naredne godine očekuje nastup na Eurobasketu, kao i nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pa će izabranici Vedrana Bosnića imati dosta prilika da poprave trenutni rejting.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.