Zmajevi su na putu ka drugoj fazi kvalifikacija: Ko ih tamo čeka nakon novembarskog ciklusa?

Sjajan start bh košarkasa

Zmajevi su na putu ka drugoj fazi kvalifikacija: Ko ih tamo čeka nakon novembarskog ciklusa?

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je već sada napravila veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića su pobijedili Češku u Sarajevu i Bugarsku u Botevgradu te imaju maksimalan učinak nakon novembarskog ciklusa.

Košarkaški reprezentavici BiH su već sada jednom nogom u drugoj fazi kvalifikacija i za to će im biti dovoljna još jedna pobjeda, npr domaći trijumf protiv Bugarske.

Međutim, u drugi krug kvalifikacija se prenose svi bodovi i zato je potrebno ostvariti što je moguće više bodova te napraviti dodatne temelje za ono što nas čeka.

Od ranije je poznato da se naša grupa križa sa grupom E gdje se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugal.

Gledajući trenutnu situaciju u dodatnoj kvalifikacionoj grupi, Bosna i Hercegovina bi nakon novembarskog prozora za rivale imala Francusku, Crnu Goru i Mađarsku.

Francuzi su nakon dva kola na maksimalnom učinku što je na neki način očekivano, dok Crna Gora i Mađarska imaju polovičan učinak, odnosno pobjedu i poraz. Portugal je na omjeru 0:2.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Iz dodatne kvalifikacione grupe na Mundobasket će se plasirati tri prvoplasirane selekcije. 

Inače, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se nastavljaju u februaru. Bh. reprezentacija će igrati dvomeč protiv Litvanije. Jedan trijumf će biti dovoljan za definitivnu potvrdu prolaska u drugu fazu kvalifikacija.

Promo

Top Komentari

VenamaHrabrih
Joooooj.... Prestanite više praviti kalkulacije i šeme. Kakve su to pichkaste analize?!? Samo ići na pobjedu i završena priča. Pothitno se rješavati gubitničkog mentaliteta i "šta bi bilo kad bi bilo".
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi