U nedjelju odlučujuća utrka

Zakuhava se: Verstappenov otac nije štedio Hamiltona

Admin Čaušević

Svjetski prvak Formule 1 za 2021. godinu bit će odlučen na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju koja se vozi predstojećeg vikenda. 

Lewis Hamilton je slavio na tri trke u nizu te se izjednačio sa Maxom Verstappenom po bodovnom učinku s tim da Nizozemac u dosadašnjem dijelu sezone ima jednu pobjedu više.

Posljednja utrka vožena na stazi u Džedi donijela je dosta kontroverzni i otvoreni rad vozača Mercedesa i Red Bulla tokom utrke.

Nekoliko dana nakon te trke o Hamiltonu je govorio i Maxov otac, Jos koji je također bio član najbržeg oktanskog cirkusa prije 20-ak godina.

"Nikad ne razgovaram s Lewisom. Ne mora razgovarati sa mnom. Ja mu nisam ništa. Poštujem ga kao vozača, ali drugo… ništa", rekao je Verstappen senior.

"Max i Lewis govore samo na postolju, jako malo. Kad vidim Maxa sa drugim vozačima, mislim da se jako dobro slažu. Ali sa Lewisom, ništa. Lewis je u svom svijetu," dodao je.

"Učestvovao sam u F1, u poređenju sa Maxom nisam nigdje bio, ali razgovaram s nekim od vozača i svi su vrlo prijateljski raspoloženi, ili se jednostavno pozdrave ili šta već. Mnogo puta smo zajedno u avionu, uvijek ista grupa vozača i dobro se zabavljamo."

"Ali postoje neki vozači koji ne gledaju u tebe, koji gledaju u zemlju."

Jos Verstappen je odvezao osam sezona u Formuli 1, nastupio je na 107 utrka, dva puta je bio treći na Velikim nagradama Mađarske i Belgije 1994. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.