Verstappen se nije izvukao: Stigla je kazna zbog "nasrtaja" na Hamiltona

Na Velikoj nagradi Italije

Verstappen se nije izvukao: Stigla je kazna zbog "nasrtaja" na Hamiltona

A. Čaušević

Max Verstappen je ostao vodeći nakon Velike nagrade Italije u generalnom poretku vozača. 

Pobjedu na Monzi iznenađujuće je odnio Daniel Ricciardo iz McLaren. Australac je pobijedio svojim zaslugama, ali su mu "pomogli" Max Verstappen i Lewis Hamilton koji su odustali.

U 28. krugu utrke prilikom Verstappen je udario Hamiltona te su prvi pretendi za titulu svjetskog prvaka odmah odustali.

Bilo je to u prvoj krivini. Hamilton je ušao prvi u zavoj, Verstappen se pokušao ugurati, da bi na kraju bolidom Red Bulla "najahao" na Mercedesov.

Hamilton je tom prilikom umalo i izgubio život, tačnije zaštitni sistem "halo" mu je spasio glavu jer ga je bolid mogao poklopiti cijelom težinom.

Nakon utrke obojica vozača su završila kod sudija koje su odlučile da je za incident kriv Verstappen koji je i kažnjen za narednu trku.

Tako će Veliku nagradu Rusije koja se vozi 26. septemba vozač Red Bulla biti pomaknut tri pozicije nazad u odnosu na poziciju koju ostvari tokom kvalifikacija.

Inače, nakon današnje utrke Verstappen je ostao vodeći u generalnom poretku sa 226.5 bodova, pet više od Hamiltona.

Top Komentari

celikze
e sad ce ovi glasnogovornici pjeniti kako je trkacki incident FIA gura Mercedes……ovo je minimalno sta je zasluzio
8 3
ubnt
Ovaj licemjer i nikakav covjek u usranoj ekipi , naravno ne priznaje krivicu . Kao i njegovi instant navijaci . Mogao je ubiti Hamiltona i cinik bi samo rekao , sam je kriv . Koje djubre od covjeka . Gori su samo oni koji navijaju za njega . Svi zajedno pate od kompleksa manje vrijednosti .
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti