Foto - Instagram

Njemački stručnjak pozvao Francuza

S Rangnickom nema šale: Pogba se morao 'nacrtati' u Manchesteru

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Paul Pogba (28) morao je da se vrati u Manchester.

Veznjak Uniteda odavno je u Dubaiju, gdje se oporavlja od povrede, ali ga je novi menadžer kluba Ralf Rangnick pozvao da se vrati.

Njemački stručnjak pozvao je francuskog fudbalera u utorak i poručio mu je da ga očekuje u nedjelju u trening-centru kako bi razgovarali licem u lice.

"Pričali smo telefonom u utorak i još je bio u Dubaiju. Očekujem ga u nedjelju u klubu da se upoznamo. Pričali smo 10 do 15 minuta", rekao je Rangnick i dodao je:

"Rekao mi je da se osjeća bolje, ali da još uvijek nije potpuno spreman. Trebat će mu još nekoliko sedmica za povratak treningu, a zatim i dodatno vrijeme da se spremi za utakmice", istakao je novi menadžer Manchester Uniteda.

Rangnick želi do kraja sezone maksimalno iskoristiti usluge francuskog fudbalera koji još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje s klubom.

Njegov ugovor ističe posljednjeg dana juna, a već za mjesec dana može početi pregovore i s drugim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogba je dobro započeo ovu sezonu. Igrao je odlično i ostvario je sedam asistencija u devet nastupa u Premier ligi.

Ipak, potom je došlo do povrede. Već dugo je van terena i još uvijek nije poznat datum njegovog povratka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.