Sterling 100. golom u Premiershipu odlučio pobjednika

Sudija Jonathan Moss priredio šou na Etihadu, City mu može biti zahvalan

Edmir Škorić

Manchester City se danas dosta namulio protiv Wolverhamptona u susretu 16. kola engleske Premier lige, ali je ipak uspio slaviti s 1:0.

Neočekivano je Wolverhampton uspio danas na Etihadu da namuči Građane, ali su kao i u prošlom kolu u meču protiv Liverpoola, doživjeli minimalan poraz.

Posebno se danas istakao sudija Jonathan Moss, koji je imao neke ključne odluke u samom rezultatu.

Moss je u finišu prvog dijela najprije isključio napadača gostiju Raula Jimeneza i to na jedan čudan način. Prvo mu je dao prestrogo žuti karton zbog jednog faula na sredini terena, a onda i drugi žuti jer je Portugalac sabotirao igru, odnosno otežavao domaćinu izvođenje slobodnog udarca.

U nastavku Wolverhampton i sa igračem manje uspijeva da odolijevima napadima Građana, no onad opet Moss.

U 66. minuti Bernardo Silva centrira, lopta pogađa Joaa Moutinha u pazuh, ali Moss je pokazao na penal. Teško je procijeniti da li je bilo za najstrožu kaznu, ali je ona dodijeljena, a Raheem Sterling pogađa za 1:0.

City je danas sve u svemu bio bolji, imao daleko više pokušaja od gostiju, naročtio u nastavku kada se igralo 11 na 10, ali je dojam da je Moss otežao stvari gostima, a pmogao uveliko nogometašima Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cityju je ovo bila 12. pobjeda u sezoni i tim Pepa Guardiole će ostati na vrhu i nakon ovog kola sa 38 bodova, dok Liverpool ima 34, a Chelsea 33 po utakmicu manje. Wolves ostaje na osmom mjestu sa 21 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.