Statistika ipak vara

Tammy Abraham je već izjednačio učinak Edina Džeke u Romi

Eldar Ganibegović

Ljetos smo u Italiji vidjeli niz zanimljivih transfera.

Roma, Inter i Chelsea rotirali su međusobno. Džeko je iz Rome otišao u Inter, Lukaku iz Intera u Chelsea, a Abraham je iz Chelseaja prešao u Romu.

Lukakuu za sada ide jako loše u Chelseaju, Edin Džeko igra kao preporođen za Inter, dok Tammy Abraham još uvijek pronalazi pravu formu u dresu Vučice.

Ipak, statistika kaže da je engleski napadač već izjednačio učinak Edina Džeke iz debitantske sezone u dresu kluba iz prijestolnice Italije.

Tammy, dakle, na svom kontu već ima deset postignutih golova, koliko je za cijelu debitantsku sezonu imao Džeko. Četiri je zabio u Seriji A, a preostalih šest u Konferencijskoj ligi.

Ipak, statistika očigledno vara. Abraham je pogađao protiv nižerazrednih ekipa u evropskim okvirima, Zorye (3 gola u dva meča) i CSKA Sofije (3 gola u dva meča) u Evropi, te protiv Salernitane, Venezije, Udinesea i Torina u Seriji A.

Čini se da ga u utakmicama protiv većih timova, nema.

Podsjetimo, Džeko je u prvoj sezoni u Romi postigao dva gola u Ligi prvaka (Bayer, Barcelona), a u ligi je pogađao protiv Juventusa, Lazija (2), Bologne, Carpija, Palerma (2) i Udinesea. Imao je i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Statistika očito otkriva mnogo, ali ne i ono najvažnije. Abraham i pored ovog statističkog podatka nije dostojna zamjena za Dijamanta, koji je u šest sezona izrastao u legendu na Olimpicu.

Džeko ove sezone na svom kontu ima 11 golova u svim takmičenjima, a tome je dodao i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.