Edin Džeko se na zimu vraća na Etihad?

Jedna od mogućnosti

Edin Džeko se na zimu vraća na Etihad?

Eldar Ganibegović

Večeras će utakmicom Atalanta - Villarreal (19:00) biti kompletirana grupna faza Lige prvaka.

Bit će to utakmica koja će odlučiti drugo i treće mjesto u Grupi F, dok je u ostalim grupama sve već poznato.

Tako su prolaz dalje kao prvoplasirane ekipe izborili Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Lille i Juventus.

Sve ove ekipe mogući su protivnici Interu našeg Edina Džeke koji je u osminu finala prošao s drugog mjesta grupe D iza Real Madrida, a ispred Sheriffa i Shakhtara.

Tako je jedna od opcija svakako i duel s Manchester Cityjem, te bi bilo zanimljivo ponovo vidjeti Edina Džeku na Etihadu, no ovaj put u dresu drugog kluba. Utakmice osmine finala Lige prvaka na rasporedu su u februaru mjesecu.

Žrijeb osmine finala održat će se u Nyonu (Švicarska) 13. decembra od 12 sati.

Podsjetimo, Džeko je član Cityja bio od 2011. do 2015. godine i za ovaj klub je u tom periodu odigrao 189 utakmica na kojima je postigao 72 gola i upisao 39 asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S Građanima je dva puta bio prvak Engleske, a po jednom je osvojio FA Cup, Liga Kup, i Community Shield.

Džeko je ove sezone igrao protiv jednog bivšeg kluba, a to je naravno Roma. Prije pet dana se vratio na Olimpico u stilu. Sa svojim Interom je s 0:3 pregazio Vučicu, a bio je strijelac drugog gola u 24. minuti utakmice, što je bio njegov osmi u ligi ove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bolje da ste umjesto ovog glupog naslova napisali kada je zrijeb parova osmine finala i u koliko sati.
12 2
Mele
Od ovih ekipa, jedino Lille moze dati vecu nadu Interu za prolazak, ostali su daleko bolji timovi i favoriti za finale.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti