Rio Mavuba otkrio zanimljivu priču

"Hazard je pio cijelu noć, ujutro je bio još pijan, a kasnije tog dana je postigao tri gola"

Eldar Ganibegović

Belgijski fudbaler Eden Hazard proživljava možda i najgori period u karijeri.

U Real Madrid je stigao iz Chelseaja kao veliko pojačanje u ljeto 2019. godine, ali je do sada pokazao jedno veliko ništa.

On je do sada u Real Madridu više bio povrijeđen nego zdrav. Odigrao je tek 56 utakmica na kojima je postigao pet golova i upisao devet asistencija.

Ove sezone je nastupio na 13 mečeva i uspio da upiše jednu asistenciju.

O njegovoj karijeri ispričano je mnogo priča, a jednu od najzanimljivih s javnošću je podijelio Rio Mavuba, Hazardov bivši saigrač iz francuskog Lillea.

Radi se o periodu kada je Belgijanac završavao epizodu u francuskom klubu, te se spremao za transfer u Chelsea.

Naime, 20. maja 2012. godine u 38. kolu francuske Ligue 1 sastali su se Lille i Nancy, a Hazard je noć prije te utakmice odlučio da napravi zabavu na kojoj se oprostio od svojih saigrača.

"Bila je to Hazardova posljednja utakmica za Lille i htio je nešto organizovati za nas. Priredio je ludu zabavu dan prije utakmice protiv Nancyja. Pio je cijelu noć, a sljedeće jutro je još uvijek bio jako pijan. Kasnije tog dana postigao je tri gola za 30 minuta", rekao je Mavuba.

Podsjetimo, pomenuta utakmica završila je pobjedom Lillea 4:1, a Hazard je postizao golove u 10., 27. i 34. minuti utakmice i sezonu završio s 20 postignutih pogodaka.

Podsjetimo, Hazard je karijeru počeo u belgijskom Tubizeu kao omadinac, odakle odlazi u Lille 2005. godine. Tamo se zadržao do 2012. kada se pridružuje Chelseaju gdje je postao apsolutna legenda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti