Pokrenuta istraga

Finansijska policija "prečešljala" prostorije Intera: Hoće li Nerazzurri u Seriju B?

Admin Čaušević

Apenini nastavljaju da se tresu. Nakon Juventusa na red je došlo "prečešljavanje" Intera.

Finansijska policija je nakon odobrenja tužilaštva u Milanu pretresla prostorije Intera radi stecanja kapitalne dobiti u periodu od 2017. do 2019. godine.

Operacija je počela 9. decembra, a pod istragom su transferi koji su Nerazzurrima donijeli sumnjivu dobit u iznosu od 100 miliona eura.

"Radi se o pribavljanju dokumentacije koja se odnosi na Interove transfere registracionih prava određenih igrača za finansijske godine 2017/2018 i 2018/2019 kako bi se provjerila pravilnost obračuna relativnih kapitalnih dobitaka. Istraga je protiv nepoznatih osoba, ali hipoteza zločina je lažno računovodstvo", navodi se u saopštenju.

Nešto slično se desilo i Juventusu krajem novembra, tada se spominjalo i izbacivanje u Seriju B, što se ne isključuje i u slučaju Intera.

Tada je prvi čovjek Italijanskog udruženja za zaštitu potrošaća potvrdio je da će u slučaju da se dokaže da su u Juventusu lažirali finansijske izvještaje (50 miliona eura) tražiti od nadležnih žestoke kazne. Između ostalog oduzimanje trofeja osvojenih u periodu od 2018. do 2021. te izbacivanje Juventusa u Seriju B.

"Ako je Juventus nezakonito stekao prednost nad suparnicima, tada bi se Savez i Uprava za tržišno takmičenje trebali uključiti i nametnuti sankcije Juventusu", rekao je Donzelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Iz tog razloga, i kako bismo zaštitili hiljade navijača, podnijet ćemo pritužbu Antimonopolskom odboru i saveznim tužiteljima tražeći od njih da Juventus prebace u Seriju B i oduzmu mu posljednje naslove prvaka osvojene kao rezultat ovih potencijalno nezakonitih operacija", dodao je Donzelli.

Ostaje da se vidi da li će se tražiti i izbacivanje Intera u niži rang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.