Iako nije postigao gol, Edin Džeko se sinoć upisao u historiju Intera

Asistencija koju će uvijek pamtiti

Iako nije postigao gol, Edin Džeko se sinoć upisao u historiju Intera

Eldar Ganibegović

Inter je sinoć u 18. kolu Serije A kao gost savladao Salernitanu s visokih 0:5.

Ekipa Intera do prednosti je stigla već u 11. minuti kada je Calhanoglu centrirao iz kornera, a sjajan pogodak glavom postigao je Ivan Perišić.

Do drugog gola Inter je stigao u 33. minuti. Džeko je odlično uposlio Dumfriesa koji s desetak metara šalje loptu u mrežu domaćeg tima.

Upravo ova asistencija i pogodak ostat će upisani u historiji Intera. Naime, ovo je bio stoti gol Intera u 2021. godini, što je njihov rekord u Seriji A. Prethodni je postavljen davne 1950. godine kada su stali na 99 golova.

Do kraja su golove još postigli Sanchez, Martinez i Gagliardini za ubjedljivu pobjedu Nerazzurra.

Također, sinoćnjom pobjedom Inter je stigao do 101. boda u Seriji A ove godine i izjednačio rekord Juventusa, pa će im za postavljanje novog rekorda biti dovoljan bod protiv Torina u narednom kolu.

Za Džeku je ovo bila četvrta asistencija u sezoni, a treća u Seriji A. Postigao je i 11 golova u svim takmičenjima i s Lautarom Martinezom je najbolji strijelac svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter sigurnim koracima grabi ka odbrani naslova, a trenutno je prvi na tabeli Serije A s 43 boda, četiri više i utakmicom više od Milana.

Jako dobro im ide i u Ligi prvaka gdje su se nakon dugog niza godina uspjeli plasirati u osminu finala takmičenja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Turskaposla1
hahahahaaahhhhhhaaaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije