Minimalna pobjeda protiv Torina

Džekin osjećaj za gol za novu pobjedu Intera: Dijamant i Nerazzurri će Novu godinu dočekati na vrhu!

Eldar Ganibegović

Inter je u 19. kolu Serije A s 1:0 savladao Torino.

Prvu šansu u 18. minuti imao je Marko Pjaca za goste, ali pored gola. Bastoni uzvraća na drugoj strani, no njegov šut je bio blokiran.

Odmah nakon toga isti igrač šutira, ali Vanja Milinković-Savić odlično brani.

U 30. minuti sijevnula je kontra Intera, loptu na krilo je dobio Edin Džeko, tražio si je poziciju za šut, a onda je proradio njegov nevjerovatan osjećaj za gol, te je uočio Dumfriesa koji je bio u boljoj poziciji i preciznim udarcem savladao golmana gostiju.

Gol, koji je na kraju bio i pobjednički, pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena je Inter mogao povećati vodstvo, ali Martinez i Calhanoglu nisu iskoristili svoje šanse.

Drugo poluvrijeme donosi nam po jednu ozbiljniju šansu na obje strane. Kod Torina je pokušao Lukić kojem Handanovič brani šut iz slobodnjaka, a dvije minute pred kraj zatresao se okvir gola gostiju, nakon što je Sanchez pogodio stativu.

Ovom pobjedom Inter se izdvojio na vrhu sa 46 bodova, sedam više i po utakmicu više od Milana i Napolija koji igraju nešto kasnije i 2022. godinu će definitivno Dijamant i ekipa dočekati na vrhu Serije A, te su glavni kandidati za osvajanje novog naslova.

Za Džeku je ovo bila četvrta asistencija u Seriji A ove sezone, a postigao je osam golova. Večeras je odigrao svih 90 minuta.

U narednom kolu, šestog januara, Inter će gostovati kod Bologne.

Kada je Torino u pitanju, oni su s 25 bodova 11 na tabeli, a u 20. kolu će u goste Atalanti.

Upravo su završene i još dvije utakmice. Roma je remizirala sa Sampdorijom 1:1, baš kao i Verona s Fiorentinom. Ranije danas Bologna je u gostima savladala Sassuolo s 0:3, a kao gost je i Lazio slavio kod Venezije, 1:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 19. kolo:

Inter 1:0 Torino (Dumfries 30')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.