Objavljena lista želja kultnog otočkog kluba, na njoj devet zvučnih imena, ali i Edin Džeko

Newcastleu treba 'svježa krv'

Objavljena lista želja kultnog otočkog kluba, na njoj devet zvučnih imena, ali i Edin Džeko

Edmir Škorić

Teško je očekivati da Edin Džeko uskoro napusti Inter, ali svejedno se ime bh. reprezentativca našlo na listi želja kultnog kluba iz Engleske.

Newcastle je zainteresovan za Džeku i o tome se pisalo proteklih dana. Popularnim Svrakama prijeti ispadanje iz Premiershipa, što bi bilo tragedija s obzirom da je prije nekoliko mjeseci ovaj klub proglašen najbogatijim na svijetu, nakon što ga je kupio superbogati vlasnik iz Saudijske Arabije.

Džeko je jedna od želja menadžera Newcastlea Eddiea Howea i uprave tog kluba. Cilj je već u januaru dovoditi kvalitetne igrače kako bi se do kraja sezone osigurao opstanak, a osim Džeke, na listi želja je još osam vrhunskih nogometaša.

Jedan od njih je i iskusni veznjak Aaron Ramsey, bivši igrač Arsenala kojeg se Juventus pokušava riješiti iako ima ugovor do ljeta 2023. godine. Juve ga je spreman pustiti da ode besplatno samo da se riješi njegove plate od 230.000 funti sedmično.

Sunday Mirror javlja da su Everton i Newcastle dva kluba koja prate razvoj situacije oko velškog reprezentativca.

Oglasi

Kada je odbrana u pitanju, na listi želja Newcastlea je bek Kieran Trippier, koji je igrao u Tottenhamu, a sada je član Atletico Madrida. Trippier je upoznat s interesom Svraka i nema ništa protiv da se vrati na Otok.

James Tarkowski na ljeto ostaje bez ugovora s Burnleyjem i u Novoj godini može slobodno pregovarati s drugim klubovima, a 29-godišnjeg stopera želi i West Ham, ali Newcastle mu je spreman dati veliku platu.

Potencijalno januarsko pojačanje je i Nat Philips, 24-godišnjak koji je oduševio nastupima u dresu Liverpoola, ali povrijedio se nedavno u meču protiv Milana.

Na listi je i Ross Barkley, koji je član Chelseaja, ali kod Thomasa Tuchela ne igra važnu ulogu već je u rotaciji i uglavnom dobija šansu kada nedostaje neko u veznom redu.

Sven Botman je još jedan bek kojeg želi Newcastle. Ima 21 godinu, igra za Lille, ali je problem Newcastleu taj što ovog talentovanog defanzivca želi veliki broj velikih timova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mohamed Elneny je igrač Arsenala koji je na meti Svraka. Na ljeto mu ističe ugovor i Newcastle će pokušati već u januaru da ga dovede za simboličnu odštetu, a ovu listu zaključava Lloyd Kelly iz Bristol Cityja. Njega menadžer Svraka Howe dobro poznaje jer su sarađivali u Bournemouthu 2019. godine.

Sve u svemu, igrači koji bi bili od velike pomoći Newcastleu u nastavku sezone, a navijači na St. James Parku mogu samo da se nadaju da će barem neki od ovih stići tokom zime. 

Top Komentari

Turskaposla1
ahahhhaaahhaaa ma ja a uskoro će kolca tražiti Real Psg Liverpul Barca itd itd
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti